გასტროლების მორიგ ეპიზოდში დიმიტრი რჩეულიშვილი ზუგდიდს ეწვია და ცნობილ რესტორან დიარონში ნამდვილი ნადიმი მოაწყო.
“ზუგდიდში ჩამოსვლისას როგორც უნდა ნახოთ დადიანების სასახლე, ისე უნდა მოხვიდეთ დიარონში”, — ამბობს დიმიტრი და მეგრული სამზარეულოს მარგალიტებს — ელარჯს, მეგრულ ხარჩოს, გებჟალიას, კუჭმაჭსა და ნეკნებს აჯიკით სინჯავს.
დიარონი 2007 წლიდან ფუნქციონირებს და ადგილობრივებისა თუ ქალაქის სტუმრებისთვის ერთ-ერთ ყველაზე მიმზიდველ ობიექტად ითვლება.
“დიარონი” სუფრასთან ჯდომის, საკვების მირთმევის და სუფრის ტრადიციის კრებითი სახელია მეგრულში, სწორედ ამ ტერმინს განასახიერებს აქაური გარემო და მისი სამზარეულო.
ვიდეოში კერძების მომზადების მადისაღმძვრელ კადრებსაც ვხედავთ და დიმიტრი რჩეულიშვილის შეფასებებსაც ვისმენთ.
ასე რომ, თუ გაინტერესებთ, რომელი კერძია მისი შეფასებით “კულტურული მემკვიდრეობა”, ”მისი უდიდებულესობა”, “ელარჯის მუდმივი პარტნიორი” და სხვა, ნახეთ ეს ეპიზოდი და შეუერთდით დიმიტრი რჩეულიშვილს გასტრო მოგზაურობაში.