მოგზაურობა კულინარიულ სამოთხეში – გასტროლები სასადილო ცეხში

გასტროლების კულინარიული თავგადასავლები გრძელდება – ამჯერად შეფი დიმიტრი რჩეულიშვილი ახალ, გამორჩეული დიზაინისა და კონცეფციის სასადილო ცეხს იუმორისტ დავით ლაბაძესთან ერთად ესტუმრა.

გასტროლების ყველაზე მხიარულ ეპიზოდში დიმიტრი და დავითი, ცეხის შეფის, ლუკა ნაჭყებიას რჩევით, სასადილოს გამორჩეულ კერძებს აგემოვნებენ.

სასადილოში შესვლისას პირველი, რაც ყურადღებას იპყრობს, სახელი და ინტერიერია, სტუმრების შემთხვევაშიც ასე მოხდა:

„ეს იყო თამბაქოს ქარხნის სასადილო. მაქსიმალურად რაღაცები აღვადგინე, რაც იყო, რა მასალაც მოვიძიე. თავიდან გვინდოდა რაღაც ცოტა საბჭოთა რომანტიკა, მაგრამ მერე უკრაინაში ომი რომ დაიწყო, მაგან გულის რევის შეგრძნება გაგვიჩინა მაგ ყველაფერზე და პირიქით, კონტრამბავი არის რაღაც დონეზე აქაურობა. სახელი ცეხიც იმიტომ ავარჩიეთ, რომ ბევრს ეს სიტყვა რუსული ჰგონია, მაგრამ ფუძე გერმანულია და როგორც რუსებმა მოიპარეს ყველაფერი, ეს სიტყვაც მოპარულია“, – ამბობს ლუკა ნაჭყებია და ხაზს უსვამს, რომ ინტერიერიც რესტორნის კონცეფციის ავთენტურია – მსუბუქი, უპრეტენზიო და არც „გადაპრანჭულობაზე“ აქვთ ამბიცია, კერძებიც ამის შესაბამისია. გარდა ამისა, სივრცე მულტიფუნქციურია – ხშირად იმართება მუსიკალური საღამოები.

სხვადასხვა სახის მჟავე, ოჯახური, ხის სოკო, ოსტრი, კოფტე – ეს ცეხის მრავალფეროვანი მენიუს გამორჩეული კერძებია, რომლებსაც ეპიზოდში შეფი და სტუმარი აგემოვნებენ. ცეხის მენიუ კომფორტული, მარტივი კერძებისგან შედგება, სერვირებაზე მეტად აქცენტი კი მათ მრავალფეროვნებაზე კეთდება.

ძირითადი კერძების შემდეგ ისინი დესერტად ნიგვზიან ბადრიჯანს შეარჩევენ. რატომ არის ეს დესერტი, ამაზე პასუხს ვიდეოში ნახავ.

ეპიზოდში გაიგებ, რომელი კერძი მოეწონათ სტუმრებს, რამ გაუცრუა იმედი და 10-დან რამდენი ქულა დაიმსახურა მათგან.

თუ სტუმრების მსგავსად გინდა, რომ შენც დააგემოვნო ცეხის გამორჩეული კერძები და იმოგზაურო ნამდვილ კულინარიულ სამოთხეში, სასადილოში მთელი თვის განმავლობაში PLUS ბარათით გადახდის შემთხვევაში 30-ჯერ მეტ PLUS ქულას დააგროვებ.

არ გაჩერდე, გააგრძელე კითხვა