გასტროლები მსოფლიოს სხვადასხვა კუთხის სამზარეულოში — ბაზარი ორბელიანზე

გასტროლების ამ ეპიზოდში დიმიტრი რჩეულიშვილი მექსიკურ, იაპონურ,  ტაილანდურ, იტალიურ და ქართულ კერძებს სინჯავს, თანაც ამ ყველაფერს — ერთ სივრცეში, ამიერკავკასიის პირველ და ყველაზე დიდ კვების მოლში, ბაზარი ორბელიანზე.

ამ ეპიზოდში დიმიტრი ბაზარი ორბელიანზე მთელ დღეს ატარებს და საუზმიდან ვახშმამდე ერთ დიდ გასტრომოგზაურობას აწყობს, დღის ბოლოს კი ტერასაზე გასართობადაც გვეპატიჟება.

დიმიტრი საუზმისთვის ბლამანჟეს სტუმრობს, სადაც ბენედიქტით, სახლური ლიმონათით და მაჭკატებით უმასპინძლდებიან . ასეთია მისი “ნოყიერი დღის დასაწყისი”.

ლანჩზე ის მექსიკურ ტაკოდორს და იაპონურ კუთხეს მიაკითხავს, რომელიც სამ სხვადასხვა ობიექტს – სუმოძეს, მისოს და მისტერ ლის აერთიანებს. დიმიტრი ტაკოს, აზიური წვნიანს, ქათმის როლებს, გიოზასა და იაპონურ ლუდს სინჯავს.

ვახშამზე ლუჩიანოში, გრანა პადანოში მომზადებულ პასტას მიირთმევს.

ტაიტაიში წასახემსებლად შეივლის და კრევეტების ტემპურას, ტამარინის სოუსით უსინჯავს გემოს.

დღის ბოლოს ის ტერასაზე გადაინაცვლებს, სადაც განსხვავებული მეთოდებით მომზადებულ ქართულ კერძებსა და კოქტეილს სინჯავს.

გაინტერესებთ, როგორ აფასებს დიმიტრი ყველა ამ კერძს 10 ბალიანი სისტემით? მაშინ ნახეთ გასტროლების ეს ეპიზოდი ახლა და დაგეგმეთ მსოფლიო გასტროტური თბილისის ძველ უბანში, ბაზარი ორბელიანზე, რომელიც 65 განსხვავებული ობიექტს აერთიანებს.

არ გაჩერდე, გააგრძელე კითხვა