იმერული სტუმართმოყვარეობის შესახებ ბევრი თქმულა, თუმცა მაინც არსებობს ადგილები, რომლებიც სასიამოვნოდ გაგაკვირვებთ, თავს საკუთარ სახლში გაგრძნობინებთ და გულით მომზადებული კერძებით გიმასპინძლებთ. ასეთია ვინტაჟური ესთეტიკის მქონე საოჯახო რესტორანი არგვეთაში, სადაც ყველაფერი ლია დეიდას შექმნილია. გასტროლების ეს ეპიზოდი სწორედ ლია დეიდასთან “შეგიტყუებთ”, მადისაღმძვრელ იმერულ კერძებს გაგაცნობთ და იშვიათ გარემოში ამოგაყოფინებთ თავს.
საოჯახო რესტორანი ლია დეიდამ და მისმა შვილმა სამი წლის წინ, პანდემიის პერიოდში გახსნეს. როგორც ამბობენ, აქ მოსვლა ლამაზი გარემოს გამო ყველას უყვარდა, ამიტომ იფიქრეს, რომ კარგი იქნებოდა, თუ პირადი სტუმრების გარდა, სხვებსაც გაუმასპინძლდებოდნენ.
ეზოში ყველაფერი ლიას ხელითაა ნაკეთები, თვითონ უვლის ათასგვარ ყვავილსა და მცენარეს. თუმცა, დიმიტრი რჩეულიშვილს ყველაფერი წინ აქვს, როცა შინ შეიპატიჟებენ და ნამდვილი იმერული კერძებით გაუმასპინძლდებიან.
წიწილა ტყემალში, ხაჭაპური, ორი სახეობის ფხალი – პრასი და მწვანე ლობიო ტარხუნითა და ნიგვზით, ნიგვზიანი ბადრიჯანი — სწორედ ამ კერძებს არჩევს დიმიტრი მენიუდან და იმასაც აღნიშნავს, რომ “გულისამაჩუყებელი ხაჭაპურიაო”.
ასე რომ, თუ გსურთ საუცხოო სტუმარმასპინძლობა შეიგრძნოთ და გაიგოთ, რას ნიშნავს იმერული იმპროვიზაცია კულინარიაში, უყურეთ გასტროლების ამ ეპიზოდს, შემდეგ კი ესტუმრეთ ლია დეიდას არგვეთაში.
ესტუმრე ლია დეიდას 8 ოქტომბრის ჩათვლით, გადაიხადე PLUS ბარათით და მიიღე 50-ჯერ მეტი PLUS ქულა.