აღმოაჩინე ახლოაღმოსავლეთი თბილისში – გასტროლები Weller-ში

ამ ვიდეოში დიმიტრი რჩეულიშვილი ნინო დარასელთან ერთად ახლოაღმოსავლურ გასტროლებს აწყობს. ისინი რესტორან ველერს სტუმრობენ და შესვლისთანავე იხიბლებიან

მყუდრო გარემოთი და უცხო ინტერიერით, თუმცა, მთავარი სანახაობა წინ აქვთ, როცა მათ თვალწინ უგემრიელესი კერძების მთელი პალიტრა გაიშლება.

ველერში ვოიაჟი საავტორო კოქტეილებით იწყება. შეფი, თამთა კიკალეიშვილი, ადგილის ისტორიას ჰყვება — როგორც აღმოჩნდა, ის სახლი, სადაც ახლა მადის აღმძვრელი სურნელები ტრიალებს, ადრე ქართულ-ებრაულ ოჯახს ეკუთვნოდა. სწორედ ეს გახდა მათთვის კერძების შექმნის შთაგონებაც. ასე შეიქმნა ახლოაღმოსავლური სამზარეულოს თანამედროვე ვერსიები და კომბინაცია, რომელსაც სხვაგან ვერ შეხვდებით.

ფალაფელი, ნაანი, ჰუმუსი სპარსული რეცეპტით, შაკშუკიტი — ეს აქაური მრავალფეროვანი მენიუს განსაკუთრებული ნაწილია. გასტროლების ყურადღებას ასევე ბრანჩის მეზე იპყრობს, რომელიც მხოლოდ  შაბათ-კვირასაა ხელმისაწვდომი და თითქმის ყველა გემოს გაზიარების საშუალებას იძლევა, თანაც — ხელით, მადიანად.

ეპიზოდი ტკბილად სრულდება — დესერტების და ნაყინების მიქსით, რომელსაც ფსტის ჩიზქეიქი და ნაყინი შაფრანით ამშვენებს.

კიდევ უფრო გემრიელი შთაბეჭდილების მისაღებად იხილე ეპიზოდი სრულად:

არ გაჩერდე, გააგრძელე კითხვა