მე-19 საუკუნის დუქნის თანამედროვე ვერსია – გასტროლები „რიგში“

თანამედროვე ქართული ქალაქური ესთეტიკა და კულინარია, ძირითადად, გასული რამდენიმე საუკუნის გამოცდილებაზე დგას. მსგავს გამოცდილებას ეყრდნობა თბილისური დუქნების ატმოსფერო და მისი ურთიერთობა დედაქალაქთან – სრულიად კოლორიტული და გამორჩეული კულინარიული და სოციოკულტურული სივრცე, რომელიც სხვას არაფერს ჰგავს.

სწორედ ამ კოლორიტისა და გამორჩეულობის გათანამედროვების მცდელობაა რიგი გასტროდუქანი, რომელსაც დიმიტრი რჩეულიშვილი და გასტროლების მორიგი ახალი ეპიზოდი ესტუმრა.

რიგი გასტროდუქანის ვიზუალური თუ შინაარსობრივი კონცეფცია რამდენიმე კულინარიული რიგის ერთობლიობას გულისხმობს – საერთო სივრცეში თავმოყრილია პურის რიგი, საბაყლო რიგი, საყასბო რიგი, ყველისა და ღვინის რიგი. თითოეული რიგის კულინარიულ პროდუქციას ადგილზე, თავიანთი მიმართულების პროფესიონალი ადამიანები ამზადებენ, შესაბამისად, გარემოსთან ერთად, გემოებიც სრულიად ავთენტურია და დაახლოებულია იმ საერთო კონცეფციის სტანდარტზე, რასაც ნამდვილი თბილისური დუქნის დღევანდელობაში განხორციელება ნიშნავს.

დიმიტრიმ რამდენიმე რიგის რამდენიმე კერძი დააგემოვნა – ხაჭაპური, შქმერული, მეგრული კუპატი, ხინკალი, ბადრიჯანი ნიგვზით, თუშური გუდა და აჯაფსანდალი (როგორც ადგილობრივმა შეფმა თქვა, ძალიან თავისებური რეცეპტით – ალუბლის ჯემითა და სხვა სახასიათო ინგრედიენტებით მომზადებული).

დიმიტრის მიერ კერძების შეფასებები და უფრო ვრცლად მოთხრობილი თანამედროვე გასტროდუქნის კონცეპტუალური მიგნებები – უყურე გასტროლების ახალ სერიას.

არ გამოგრჩეთ შეთავაზება, ესტუმრეთ რიგი გასტროდუქანს 28 დეკემბრის ჩათვლით და SOLO Visa ბარათით გადახდისას მიიღეთ ახალი წლის სუფრაზე 10%-იანი ფასდაკლება

არ გაჩერდე, გააგრძელე კითხვა